Program Påskfestivalen 2018

Vill du eller din organisation anordna fler evenemang under Påskfestivalen? Då vill vi gärna att du kontaktar oss på info@oskarshamn.com så vi kan lägga in det i programmet. 

Nytt liv med djur - natur - hälsa
Tisdag 27 mars kl 9-17, Folkhögskolan
  
Välkommen till en kunskaps- och inspirationsdag på temat:
• Verksamhet med hund, häst och natur som resurs inom hälsa, vård, skola och omsorg.
• Alternativa behandlingsmetoder
• Om nytänkande och gränsöverskridande samverkan.
Biljetterna kostar 275 kr och kan köpas här, på turistinformationen eller Forum.
Idag ökar intresset för hundar, hästar och natur som resurs inom friskvård, rehabilitering, habilitering, social omsorg och psykiatri samt inom specialpedagogisk verksamhet. Sverige har goda förutsättningar i form av nyskapande terapeutiska initiativ, kommunalt stöd på många platser och stort ideellt engagemang.

Konferensen belyser hur nytänkande och samverkan mellan offentliga, privata och ideella aktörer kan främja lärande, hälsa och ett gott liv för personer i behov av stöd. 
Plats: Munthe salen, Oskarshamns folkhögskola, Axel Munthes stig 1
Biljetter ska köpas senast 11 mars.
Frågor om konferensen besvaras av: Karin Sanell, karin.sanell@svenskakyrkan.se
Affischen för evenemanget kan du se här.

Passionsandakt
Tisdag 27 mars kl 18, Oskarshamns kyrka

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!

Högläsning ur påskevangelierna varvat med stämningsfull musik.
Textläsning av Jennie Wikander, Piano/gitarr av Marcus Eriksson

27 och 28 mars kl 19, Sagabiografen
Under tre kvällar visas filmen Jesus Christ Superstar kostnadsfritt på Sagabiografen i Oskarshamn. Biljetter kan hämtas på turistinformationen från den 5 mars. Max två biljetter per person får hämtas ut, filmen har en åldersgräns på 11 år. Det är begränsat till 30 biljetter per föreställning. 

Jesus Christ Superstar är en musikalfilm från 1973 regisserad av Norman Jewison. Filmen bygger på musikalen Jesus Christ Superstar av Andrew Lloyd Webber från 1970. I filmen är kläderna och miljöerna en landning mellan samtidens mode och tiden för Jesus livstid.

28 mars - 2 april, Påskallaviks Gästgifveri
Varmt välkommen till att fira påsken i Påskallavik. Vi erbjuder god mat onsdag-måndag för alla smaker. 
Vi serverar Påskmeny på följande dagar
Onsdag 28/3 12 -18
Skärtorsdag 29/3 12-21
Annandag påsk 2/4 12-18
Mellan 12-16 serverar vi även Gästgifvarlunch för 140 kr

På allmän begäran erbjuder vi också ett sittande påskbord med "mat på silverfat" under långfredag, påskafton och påskdagen, öppet 12 - 21.

Vill du läsa mer om menyn och boka bord ska du klicka dig in här.

Två biskopar och en Ironman
Onsdag 28 mars kl 18, Forum

Denna kväll gästas Oskarshamn av de två biskoparna tillika bröderna Martin och Fredrik Modeus som under ledning av Björn Mortensen kommer diskutera livets återkommande teman och frågor. Inträdet är gratis, men du kan hämta din biljett i förväg på turistinformationen och Forum.

Påsken är ett drama som innehåller känslor som glädje, sorg, ledsamhet, rädsla, förvåning, intresse, nyfikenhet, ilska, skam, avsky och stolthet. Påsken berör också många av livets återkommande teman och frågor. Affischen för evenemanget kan du se här. 

Veckomässa
Onsdag 28 mars kl 18, Oskarshamns kyrka

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!
Denna kväll en mässa med Lina Bengzon

Äggjakten Oskarshamn 2018
Torsdag 29 mars kl 6-18, Oskarshamns centrumClarion Collection Hotel Post arrangerar påskäggsjakt i Oskarshamn. En del av den stora jakten som Clarion Hotel arrangerar i olika städer runtom i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Lettland av lokala Clarion hotell.
Tävlingen pågår under Skärtorsdagen den 29 mars 2018, med start klockan 06:00 och sedan pågår jakten fram till 18:00. 

När man hittat ett ägg ska man publicera ett foto i Clarion Collection Hotel Post’s Facebook-event senast kl. 18:00 den dag äggjakten arrangeras. Instruktioner för detta finns i påskägget. Sedan gäller det att först hitta ett av de gyllene äggen för att bli en av vinnarna!

Vinnarna kan inte byta ut vinsterna mot kontanter eller andra tjänster/produkter. Vinsten är personlig och kan inte överlåtas. Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. I äggen finner vinnaren ett presentkort. Detta måste deltagaren ta med till Clarion Collection Hotel Post för att kunna hämta ut sin vinst.

För att kunna ta del av priserna i Påskäggsjakten ska den tävlande vid tävlingstillfället ha fyllt 18 år eller vara i sällskap av målsman. Anställda (eller närstående till anställda) på Clarion Hotel eller andra företag inom Strawberry Group kan inte vinna i tävlingen.

De person- och kontaktuppgifter de tävlande lämnar i samband med tävlingen behandlas av det berörda Clarion-hotellet för att tävlingen ska kunna administreras. Uppgifterna ges inte ut till tredjepart och förvaras enligt personuppgiftslagen, PUL.

Tävlingen är en del av Clarion Hotels marknadsföring. Clarion Hotel förbehåller sig därför rätten att använda sig av namn och bilder på och av tävlingsdeltagare i marknadsföringssammanhang. Genom att delta i tävlingen medger du att du godkänt tävlingsvillkoren.

Lycka till och happy hunting!

Påsktivoli
29 mars - 2 april, Brädholmen

Varmt välkommen till tivoli på Brädholmen under påskhelgen med Oskarshamns basketklubb och Axels Nöjesfält. Öppettider som gäller är:
Torsdag 17 - 21 
Fredag 12 - 22
Lördag 12 - 22
Söndag 12 - 22
Måndag 12 - 19

Hemvändarhäng, 29 mars kl 17-23,

First Hotell Ett

Träffa alla kompisar som kommer hem över årets bästa helg över en drink på Hotell ett. Innan påskmiddagar, fastrar och morföräldrar tar över helgen - passa på att fira in påsken med de du inte träffat på länge, eller för den delen, med dem du träffar jämt! Vi serverar våriga påskdrinkar och tilltugg.

Skärtorsdagsmässa
Torsdag 29 mars kl 18, Oskarshamns kyrka

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!
Denna kväll en skärtorsdagsmässa med Björn Leander.
Denna dag berättar evangelierna om Jesu sista måltid med sina lärjungar, om Judas svek och hur Jesus arresteras. Mässan avslutas med att vi klär av altaret all dess smyckning för att visa sorg.

Påskfrukost med nära o kära, 
30 mars - 6 april, First Hotell Ett

Bästa starten på dagen stavas hotellfrukost! För att du ska kunna sova lite längre under påsken har vi öppet lite längre än vanligt.
Under påskhelgen 30/3-2/4 serverar vi frukost kl 06.30-11, och under påsklovet 3/4-6/4 fram till kl 06.00-10.00. Ring och boka på 0491-78 14 00.

Långfredagsgudstjänst
Fredag 30 mars kl 11, Oskarshamns kyrka

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!
Idag är det en gudstjänst med Gunnar Karlsson och Oskarshamns kyrkokör ledd av Ruth Svensson. 

Afternoon tea
Fredag 30 mars kl 14-16, Hotel Corallen

Välkommen till en Afternoon tea kl 14-16 där vi erbjuder allt från hembakade scones med goda marmelader till desserter och bakverk.
Du väljer själv om du dricker ett glas bubbel eller en kopp te till fikat.

Kostnadsfri biovisning
29 mars kl 17
30, 31 mars och 1 april kl 15, Sagabiografen

Under tre eftermiddagar visas filmen Hopp kostnadsfritt på Sagabiografen i Oskarshamn. Biljetter kan hämtas på turistinformationen från den 5 mars. Max en vuxen per sällskap får följa med. Det är begränsat till 30 biljetter per föreställning. 

Hopp (eng: Hop) är en komedifilm från 2011 i regi av Tim Hill. Filmen är en blandning mellan spelfilm och animerad film. Under de senaste 4000 åren har påskharen bringat glädje och godis till barn över hela världen, men nu är det dags för en ny påskhare att fullfölja traditionen. Haren P.H. (Russell Brand) är näst i tur att ta emot den officiella titeln, men har ingen stor entusiasm om att bära chokladägg och Jellybeans. Han flyr till Hollywood i ett försök att finna berömmelse och rikedomar.

Eat & Meet Easter Edition-buffé
30-31 mars kl 15-20, Restaurang Badholmen

Varmt välkommen till Badholmen för en påskinspirerad buffé!
Under långfredagen samt påskafton serverar vi en buffé för 259 kr/person mellan kl 15-20. Det serveras också en mindre kvällsmeny. 

Buffén erbjuder:
3 sorters sill, ägghalva med skagen, gravad lax, stekt inlagd strömming, äppelsallad, kallskuret kött, Caesarsallad, ricottafylld tortellini, hovmästarsås, créme fraiche, rödlök, stenbitsrom, glaserade morötter, grillade grönsaker, kroppkakor, Janssons frestelse, köttbullar, varmrökt lax, prinskorv, kokt potatis, stek, gräddsås, Västerbottenpaj, salta chips, nachochips, salsa, aioli, bröd, smör, ost och knäckebröd.

Något för alla smaker! 

Boka gärna bord: 0491-129 79, info@badholmen.se

Stilla gudstjänst vid Jesu grav
Fredag 30 mars kl 16, Kristinebergskyrkan
Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!

Välkommen på en gudstjänst med Katarina Friberg samt musik och sång av Maria Klingstedt och Åsa .M. Jonsson.

Påsken är vår!
30, 31 mars och 6, 7 april kl 19.30, Forum

För första gången på länge är det revydags i Oskarshamn. Med mer fart än kurs förvirrar vi oss ut i vårens alla frestelser, tar oss vatten över huvet och visar vår kärlek till alla lokala kändisar och politiker. Vi kan lova både "bomber" och "granater" från det gångna årets alla händelser.


Som gäst har du möjlighet att boka BBQ-buffé på Forum innan föreställningen. Detta bokas på tel: 0491-158 00 
Biljetterna kostar 270 kr och kan köpas på turistinformationen, Forum eller online. 

Bad och lek i hinderbana!
31 mars och 1 april kl 10-15, Arena Oskarshamn

Under påsklovet har Arena Oskarshamn premiär för sin nya uppblåsbara hinderbana i simhallen. Simhallen har öppet kl 9-16 och du kan komma och leka i hinderbanan mellan kl 10-15. Normala entrépriser gäller. Hinderbanan kommer även vara igång under påsklovet i vecka 14.  

Påskdagsmässa med små och stora
Söndag 1 april kl 10, Kolbergakyrkan

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!

Kom med på en mässa med Marie Ivarsson. Dramatisk och musikalisk framställning av påskens händelser av Amicus, Vox, Kolbergakören, miniorer och juniorer.

Påskbrunch
Söndag 1 april kl 10.30-13, Hotel Corallen

På påskdagen bjuder vi in till en brunch med havsutsikt. Utöver vår stora frukostbuffé så dukar vi även upp en massa goda brunchtillbehör.

Högmässa
Söndag 1 april kl 11, Oskarshamns kyrka

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!

Nu dukar vi altaret igen och denna gång till fest! Evangelierna berättar om hur Jesu grav är tom och hur lärjungarna långsamt förstår att något stort har hänt. 
Välkommen till en mässa med Björn Leander, Jonna Hennig och Oskarshamns kyrkokör ledd av Ruth Svensson

Tipsrunda med påsktema
Söndag 1 april kl 13-15, Kristdala livs samlingslokal

Hela familjen är välkommen att gå tipsrunda med påsktema och chans att vinna ett påskägg!


Alla barn som går tipsrundan utklädda som påskkärring eller häxa får ett hemligt påskpaket, så länge lagret räcker... Tipsfrågor för både barn och vuxna!

Start kl. 13:00-14:00, målgång senast kl. 15 
Pris: 10 kr inkl. fika efter tipsrundan 
Plats: Kristdala Livs samlingslokal, Vallgatan 2 
Arrangör: Kristdala Samhällsförening

Påskdagsmässa med barnens kyrka
Söndag 1 april kl 16, Kristinebergskyrkan

Påsken är kyrkans största helg, vi firar att Jesus besegrar döden. Gudstjänsterna speglar både sorg och död liksom kamp och seger. Välkommen att följa med på en resa från mörker till ljus!

Nu dukar vi altaret igen och denna gång till fest. Evangelierna berättar att Jesu grav är tom och hur lärjungarna långsamt förstår att något stort har hänt. 
Mässa med Katarina Friberg, Sångfröna och Kristinebergskören.